...

36. OTDK Humán Tudományi Szekció
Károli Gáspár Református Egyetem
Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

...

Utazási információkAz Építési és Közlekedési Minisztérium térítésmentes vasúti utazás biztosításával támogatja a 36. OTDK-t. A lehetőséggel az összes résztvevő (hallgatók, témavezetők, zsűritagok, kísérőtanárok stb.) élhet, aki azt előzetesen a lentiekben ismertetett feltételeket teljesíti.

A térítésmentes utazás csak belföldön és csak vasúti közlekedési szolgáltatásra vehető igénybe. Az odaút célállomásának, valamint a visszaút induló állomásának a Szekció helyszínének, vagyis Budapestnek kell lennie. Az induló állomás bárhol lehet Magyarország területén belül.

Az utazásra jogosultak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. belföldi, közszolgáltatásban közlekedő, menetrend szerinti járatain, 2. kocsiosztályon menetdíj megfizetése nélkül utazhatnak a 36. OTDK helyszíneire/helyszíneiről. Az odautazást legkorábban a rendezvény kezdetét megelőző nap 0:00-kor lehet megkezdeni, a visszautazást legkésőbb a rendezvény utolsó napját követő nap 24:00-ig be kell fejezni. A feláras vonatokra az InterCity pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy az InterCity pótjegyet meg kell vásárolni, valamint ha valaki 1. kocsiosztályon kíván utazni, a kocsiosztály-különbözet díját ki kell fizetni.

A térítésmentes utazásra jogosító igazolást a későbbiekben állítjuk ki, és küldjük meg azoknak, akik az értesítésben megküldött regisztrációs felületen megadják az utazásra jogosító adatokat.

A jogosult személy utazása során a számára kiállított igazolást köteles magánál tartani, és azt a közlekedési szolgáltatók munkatársainak kérésére az utazási jogosultság igazolásához papíralapon vagy telefon képernyőjén megnyitva felmutatni, azzal a hatóság vagy közintézmény által kiadott, az utas személyazonosítására alkalmas arcképes, sorszámozott igazolvánnyal (azaz Személyi igazolvány, Útlevél, Diákigazolvány, Jogosítvány stb.,) együtt, ami a részre kiadott igazolásban feltüntetésre került.